From the Blog

ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΕΣΤ COVID

Θέμα: Νέα Σύμβαση  του Υπουργείου Δικαιοσύνης με Ιδιωτικό Διαγνωστικό Κέντρο για την διενέργεια τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού

 

Συναδέλφισσες-οι,

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε σήμερα με τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Κωνσταντίνο Κόκκινο και κατόπιν σχετικού μας αιτήματος, μας ενημέρωσε ότι υπεγράφη σύμβαση με νέο Διαγνωστικό Κέντρο, στο οποίο θα μπορούν να πραγματοποιούν οι Δικαστικοί Υπάλληλοι Πειραιώς, δωρεάν, το τεστ μοριακής ανίχνευσης του νέου κορωνοιού SARS-COV-2 .

Οι Δικαστικοί Υπάλληλοι που υπηρετούν στις Δικαστικές Υπηρεσίες της Εφετειακής μας Περιφέρειας μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν το τεστ για τον κορωνοϊό στο ιδιωτικό Διαγνωστικό “Κέντρο Acces To Genome (ATG)” που βρίσκεται στα Ιλίσια, 1)  Γ.  Σισίνη 8 και Αλκάνος  και  2)  Λαμψάκου 11.

Η εξέταση πραγματοποιείται με μεθοδολογία υψηλής ευαισθησίας και ειδικότητας (rt-Real time PCR – ~10 ιϊκά αντίγραφα ανά αντίδραση) στο σύστημα Mx3005P της Agilent Technologies.

Προτεραιότητα θα δίνεται στους συναδέλφους που παρουσιάζουν συμπτώματα ή έχει διαγνωστεί θετικό στον ιό μέλος της οικογένειάς τους ή του περιβάλλοντός τους με το οποίο έρχονται σε άμεση επαφή.

Θα προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία, με την γραμματεία του Διαγνωστικού Κέντρου στο τηλέφωνο 210 7233323, για να δίνονται σχετικές οδηγίες και οι συνάδελφοι που θα πηγαίνουν στο εξεταστικό κέντρο, η ταυτοπροσωπία του ατόμου που ζητά την εξέταση θα αποδεικνύεται κατόπιν αποστολής και προσκόμισης σχετικού email στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  infoathens@atg-labs.gr από τον Προϊστάμενο της Γραμματείας της Δικαστικής Υπηρεσίας που υπηρετεί ο κάθε υπάλληλος.

Οι δειγματοληψίες που θα  έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι, τα αποτελέσματα τους θα εκδίδονται αυθημερόν και θα αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει το άτομο που υποβλήθηκε στην εξέταση.

Το Διαγνωστικό Κέντρο προσφέρει για τα μέλη των οικογενειών των Δικαστικών Υπαλλήλων έκπτωση 16% από την αρχική τιμή των 60 ευρώ και έτσι η τελική τιμή διαμορφώνεται στα 50 ευρώ.

Για ενδεχόμενα προβλήματα οι συνάδελφοι μπορούν να επικοινωνούν με τα μέλη του Προεδρείου του Δ.Σ. του Συλλόγου στα τηλέφωνα:

6977559751 (Στασινόπουλος Απόστολος)

6977563478 (Χατζίνας Δημήτρης)

6977678678 (Χατζής Δημήτρης)

6970354544 (Αποστόλου Κορίνα)